14/6/12

La Cultura, parlem?

Un inici mai vol dir un camí ni un destí,
vol dir, això, la tendència corba de la intenció
l'iniciar
de la tasca de començar       (que deia un poeta)
i és això 
el que -em, i- proposo amb el projecte La Cultura, parlem?  

La Cultura, parlem?
 
Es tracta d'un projecte-experiment-entrevista-conversa via correu-e que vull mantenir amb certs personatges que d'alguna manera o altre estan vinculats a la Cultura. Personatges que, bàsicament, podríem dir que se'n troben als seus marges adoptant diferents rols i opcions (agitadors, educadors, artistes, editors, promotors, periodistes, sociolegs, etc). Conversar per construïr i reflexionar entorn això que en diem Cultura (en el seu sentit més ampli, per això la c majúscula, alhora que en el seu sentit més concret) i, sobretot, d'allò menys oficial, més fes-t'ho-tu-mateix, menys teòric, més pràctic, en definitiva, els marges on estassar-hi la ment.

No es tracte d'un treball de recerca, ni d'una tesi ni de res més que el neguit inquiet de compartir la "passió" per la reflexió entorn el fet cultural.
 
Es tracta de crear, conjuntament amb d'altres, un espai virtual de pensament actiu que es trobi al marge de qualsevol institució-col·lectiu-moviment, que no persegueixi un objectiu concret i que només tingui definit un format iniciàtic.

En funció del resultat em plantejaré que fer-ne (amb l'acord dels mateixos personatges). De moment, serà una qüestió invisible als ulls de la resta. Però potser, a través del meu bloc o com sigui, si és que val la pena, podria sortir a la llum.


La idea és que ni el personatge ni jo tinguem clar que passarà. S'inicia amb una pregunta (Què entens per Cultura?) que el personatge ha de respondre com li dongui la gana. La idea es que desemboqui més en una conversa i per això els dos podem reflexionar, preguntar, apuntar, posar punts suspensius, etc.
 
El resultat, ja es veurà, i en funció de la satisfacció que provoqui el procés, de mutuu acord amb els personatges, potser sortirà a la llum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada