15/7/15

Poesiai+

Les quatre cròniques de les quatre vetllades viscudes al Poesiai+

"La capbussada en la poesia de Whitman va ser total. Des del primer moment, els quatre anys de traducció es notaven en l’organisme del poeta. El so i el moviment del seu recitar, a més, anava flotant per les notes d’un Rocher tan subtil com protagonista. A base de loops fronterers i apunts naturalistes, el cantautor del Maresme acompanyava la veu del mallorquí que es va girar repetidament per seduir a tot el públic present. La humanitat de Whitman va succeir-se en poemes sobre la fusió amb la natura, sobre la sexualitat i l’esclavatge, en un cant constant a la llibertat vital i a l’amor com a forma de creació. Desbordants, Pons Alorda i Rocher van aconseguir que el públic els acompanyés, en el ressò autèntic de “Hi ha una cosa dins”."

per llegir-la sencera: Un lloc per a la poesia

"Amb la llum de la nit prenen-t’ho tot, el mallorquí Carles Rebassa va pujar a l’escenari disposat a oferir la seva subversió. La seva és una poesia amb una exigència metafòrica que contrasta amb un dir rítmic, quasi pedagògic."

per llegir-la sencera:  Nit de poetes

"En resum, vam ser davant l’evidència creativa d’un gran músic que, un cop tancada l’etapa Antònia Font, desplega un imaginari farcit de racons infinits capaç d’evolucionar i en certa manera, d’alliberar-se."

per llegir-la sencera: Imaginaris Poètics

"La desena edició del Poesia i+, ha mostrat que les coordenades estan ben marcades però alhora, no s’ha acomodat després del bon gust que va deixar la novena edició. Els programadors del festival, Eduard Escoffet i Pere Almeda, han sabut arriscar i sorprendre a parts iguals, ampliant cada cop més els límits del festival en una constant recerca d’un internacionalisme artístic del fet poètic en viu i en directe. L’any que ve hi tornarem si Palau i Fabre vol."

 per llegir-la sencera: Més Poesia Si us Plau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada